Den Haag Piano Quintet winnaar van het 16e Internationale van Wassenaer Concours 2011
16e Editie: BLOW IT! Frisse Wind in Oude Muziek met Erik Bosgraaf


   FESTIVAL
   introductie7.jpg

Klik hieronder op de link voor meer informatie op Festival Oude Muziek:

http://www.oudemuziek.nl/concours/"Het Van Wassenaer Festival, genoemd naar een unieke en lang onbekende, Nederlandse barokcomponist, is een bijzonder festival. Het programma is voor iedereen de moeite waard en toegankelijk. Excellente musici treden er op. Ga erheen!"

Ton Koopman: clavecinist, organist en dirigent Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, Hoogleraar muziekwetenschap Universiteit van Leiden, erelid Royal Academy of Music in Londen.Het Internationaal Van Wassenaer Concours is wereldwijd het meest vooraanstaande en oudste concours voor ensembles oude muziek. Het concours slaagt er al ruim 20 jaar in om jonge, ambitieuze ensembles te ondersteunen op weg naar het concertpodium. Met internationale topmusici in de jury en op het programma heeft het concours zich ontwikkeld tot een festival, met concours, concerten, masterclasses en meer.Den Haag Piano Quintet wint 16e Van Wassenaer Concours in Muziekgebouw aan ‘t IJ

 

Het Internationale Van Wassenaer Concours 2011 voor oude muziek ensembles beleefde gisteren zijn hoogtepunt tijdens de finale in Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam. Na lange beraadslagingen door de zevenkoppige jury werd Den Haag Piano Quintet uitgeroepen tot winnaar. De 1e prijs bestaat uit een uitgebreide tournee langs oude muziek podia in de Benelux in het seizoen 2012-2013. 

 

Der Musikalische Garten won de 2e prijs en Odyssee de 3e prijs.

 

 De finale vormde de spectaculaire afsluiting van het driedaagse Van Wassenaer Festival, met een prominente rol voor blokfluitist en jurylid Erik Bosgraaf. Daarnaast trok het concert van het Zefiro Ensemble veel bezoekers en vierde Erik Bosgraaf en Yuri Honing succes met hun spectaculaire “Attacca”.

 

Het Van Wassenaer Festival & Concours in Muziekgebouw aan ’t IJ kan daarmee een succes genoemd worden. Ensembles van over de hele wereld kwamen naar Amsterdam om zich met elkaar te meten, ook omdat zij Nederland beschouwen als de bakermat van de oude muziek cultuur. Het niveau van het deelnemersveld was opnieuw hoog en de keuze in bezetting en repertoire gevarieerd. Er waren masterclasses, een lezing en natuurlijk veel concerten.

 

De volledige uitslag van de finale luidt:

 

1e prijs Den Haag Pianoquintet  Concerttour in Benelux van 10 concerten in 2012-2013                 €10.000
2e prijs Der Musikalische Garten    € 5.000,–
3e prijs  Ensemble Odyssee          € 2.000,–

 

Het publiek kende de Otto van Wassenaer Publieksprijs van € 1.300,– toe aan Der Muskalische Garten

 

Daarnaast ontving Tomoki Sumiya (contrabas) de Musica Antica da Camera prijs van € 1.000,– voor de beste individuele prestatie.

 

De Graaf Unico van Wassenaer Masterclass Award (€1000) werd toegekend aan Ensemble Stravaganza

 

De jury bestond wederom uit vooraanstaande en toonaangevende namen in de wereld van de Oude Muziek: Blokfluittist Erik Bosgraaf, fagottist Benny Aghassi, zanger Peter Kooy, violiste Lucy van Dael, publicist Bas Heijne, directeur van de Festival Oude Muziek in Utrecht Xavier Vandamme en artistiek leider Krijn Koetsveld.Geef je op voor de Nieuwsbrief of word vriend op MySpace en Facebook en blijf op de hoogte!

 

 Fotoverslag op Flickr!


Mens en Melodie springlevend!

Kom voor de presentatie op 18 november naar Het Muziekgebouw aan 't IJ.


   © 2008/10 Van Wassenaer Concours | Contact | Disclaimer | Privacy | Credits | Site Map | Website: Felicia designs